OVER MYTHIQUE

Marie Julian-Izard is de meester-oenoloog en zorgt sinds 2005 voor de selectie van de druiven en de vinificatie van Mythique. Marie studeerde af in oenologie in 2001 en heeft nu meer dan 20 jaar ervaring in de wijnindustrie.

DE UITDAGING VAN DE WIJNMAKER
Tegenwoordig ondergaat de wijn nog steeds een zeer strenge en grondige kwaliteitscontrole en selectie aan de bron. De selectie begint in de wijnmakerij. Alle wijnmakers van de coöperatie mogen deelnemen aan de vinificatie van deze uitzonderlijke cuvée, op voorwaarde dat ze voldoen aan een reeks specifieke eisen, opgelegd door Marie Julian en de appellatie zelf.

Vervolgens wordt een blinde test uitgevoerd door een team van oenologen. Gevolgd door nog een andere blinde test tussen kenners en amateurs. Marie Julian verzamelt vervolgens alle feedback en houdt er rekening mee om haar Cuvée samen te stellen.

Het resultaat is altijd: een modern en echt mediterraan wijnprofiel. Het is dit permanente streven naar kwaliteit dat Mythique tot een iconisch merk maakt, en onze wijnmakers zo trots!

MYTHIQUE LANGUEDOC

MYTHIQUE LANGUEDOC
Het Mythique Languedoc-assortiment werd in 2007 gelanceeerd, het jaar waarin de appellatie AOC Languedoc werd gecreëerd. Als pionier van de Languedoc is het ons doel om de Languedoc regio naar voren te brengen door middel van een reeks wijnen die het beste van de Languedoc weerspiegelen. En dit voor de beste prijs. Een frisse, levendige, fruitige en geurige wijnstijl.

 

 

LA CUVEE MYTHIQUE
In 1990 besluit een groep wijnmakers uit het zuiden van Frankrijk een gezamenlijke uitdaging aan te gaan: een wijn maken die de kwaliteit en het unieke terroir van de Languedoc weerspiegelt: de expressie, de originaliteit, om zo de beste en de eerste IGP d'Oc te worden.

 

MYTHIQUE CARACTÈRE

Mythique Caractère weerspiegelt de unieke streken van de Languedoc met een reeks van Languedoc AOP wijnenOntdek de gebieden van Fitou, Corbières en Minervois en geniet van deze karaktervolle wijnen met een unieke persoonlijkheid.

Onze pareltjes van de Languedoc hebben iets om jou te verleiden!

DE MYTHISCHE UIL
Uilen (het logo van Mythique) zijn erg gevoelig voor landbouwpraktijken, verlies van leefgebied en de kwaliteit van ons milieu. Hun aanwezigheid is een teken van een goed ecosysteem. Door de seizoenen heen observeert hij de mythische terroirs van de Languedoc. Met zijn scherpe ogen en zijn kritische blik ontgaat hem niets. Hij beschermt de heerlijke druiven van deze grote terroirs en bewaakt het geduldige werk van de wijnbouwers.