La Cuvée Mythique - Rosé

Rosé wijnen
Frankrijk
Languedoc-Roussillon
Grenache, Syrah, Cinsault
75 cl
Karakteristieken
Perzik roze kleur. Zoete tonen van vanille en granaatappel. Het fruitige gehemelte is lekker met een mooie hold, de afdronk is zowel fris als soepel.
Lekker bij
Perfect bij een tartaar van zwaardvis, groentecrumble of panna cotta van rood fruit.
Schenken op
10°C
Alcoholgehalte
12.5% vol.

OVER MYTHIQUE

Marie Julian-Izard is de meester-oenoloog en zorgt sinds 2005 voor de selectie van de druiven en de vinificatie van Mythique. Marie studeerde af in oenologie in 2001 en heeft nu meer dan 20 jaar ervaring in de wijnindustrie.

DE UITDAGING VAN DE WIJNMAKER
Tegenwoordig ondergaat de wijn nog steeds een zeer strenge en grondige kwaliteitscontrole en selectie aan de bron. De selectie begint in de wijnmakerij. Alle wijnmakers van de coöperatie mogen deelnemen aan de vinificatie van deze uitzonderlijke cuvée, op voorwaarde dat ze voldoen aan een reeks specifieke eisen, opgelegd door Marie Julian en de appellatie zelf.

Vervolgens wordt een blinde test uitgevoerd door een team van oenologen. Gevolgd door nog een andere blinde test tussen kenners en amateurs. Marie Julian verzamelt vervolgens alle feedback en houdt er rekening mee om haar Cuvée samen te stellen.

Het resultaat is altijd: een modern en echt mediterraan wijnprofiel. Het is dit permanente streven naar kwaliteit dat Mythique tot een iconisch merk maakt, en onze wijnmakers zo trots!

Lees meer