Mythique Caractère - Corbières

Rode wijnen
Frankrijk
Languedoc-Roussillon
Carignan, Syrah, Grenache, Mourvèdre
75 cl
Karakteristieken
Zeer mooie dieppaarse kleur. Krachtige neus met tonen van bramen, peper en kruidnagel. Zoethout en toetsen van vanille en brioche brengen complexiteit. De mond is heel smeuïg, zijdeachtig, warm en fris tegelijk. De tannines zijn soepel en zacht en de afdronk is lang en watertandend.
Lekker bij
een 'regionale' combinatie met een lamsbout uit de Catharen met verse kruiden en zwarte olijven, of eenvoudiger met een uientaart uit Lézignan. Ook perfect bij een gegrilde steak.
Schenken op
16-18°C
Alcoholgehalte
13,5%


Deze cuvée wordt "Caractère d'Altitude" genoemd, vernoemd naar de streek waar de druiven vandaan komen, die op 300 meter hoogte geplant worden in het

OVER MYTHIQUE

Marie Julian-Izard is de meester-oenoloog en zorgt sinds 2005 voor de selectie van de druiven en de vinificatie van Mythique. Marie studeerde af in oenologie in 2001 en heeft nu meer dan 20 jaar ervaring in de wijnindustrie.

DE UITDAGING VAN DE WIJNMAKER
Tegenwoordig ondergaat de wijn nog steeds een zeer strenge en grondige kwaliteitscontrole en selectie aan de bron. De selectie begint in de wijnmakerij. Alle wijnmakers van de coöperatie mogen deelnemen aan de vinificatie van deze uitzonderlijke cuvée, op voorwaarde dat ze voldoen aan een reeks specifieke eisen, opgelegd door Marie Julian en de appellatie zelf.

Vervolgens wordt een blinde test uitgevoerd door een team van oenologen. Gevolgd door nog een andere blinde test tussen kenners en amateurs. Marie Julian verzamelt vervolgens alle feedback en houdt er rekening mee om haar Cuvée samen te stellen.

Het resultaat is altijd: een modern en echt mediterraan wijnprofiel. Het is dit permanente streven naar kwaliteit dat Mythique tot een iconisch merk maakt, en onze wijnmakers zo trots!

Lees meer