Hoenshof - Rosé ‘22

Rosé wijnen
België
50% Souvignier Gris, 25% Merlot Khorus, 25% Cabernet Cortis
75 cl
Karakteristieken
Buitengewoon aroma van kruisbes, zoete paprika en zwarte bessen. Toetsen van veenbessen en noordkrieken in het palet. Pittige afdronk met tomatenblad en witte peper.
Lekker bij
Deze wijn kan perfect gecombineerd worden met gebakken zalm, zachte kazen en fruitsalades.

Organic Wine Award - International Spring Tasting 2023:
Gold

International Rosé - Championship 2023:
Gold & Best value

Hoenshof

De wijnmakers: historie

Prof. Dr. Ghislain Houben startte zijn wijnverhaal in het gehucht Hoenshoven te Borgloon. Wijnbouw is Ghislains passie. In 2002 plantte hij zijn eerste wijnranken op gronden die in de familie zijn sinds 1907. Ook zijn zoon, Jeroen, die opgroeide tussen de wijnvaten, is gebeten door de wijnmicrobe. 

Hoenshof

Samen bewerken ze 6,5 hectare aan wijngaarden, met maar liefst 25 verschillende druivenrassen. Ghislain heeft een uitzonderlijke kennis van het vinificatieproces. Zoals zijn titel doet vermoeden is bestuderen en creëren zijn passie. Dit resulteert in een divers gamma aan wijnen.

Bij Hoenshof wordt voluit geëxperimenteerd met zeer diverse assemblages. Combinaties van klassieke druivenrassen met innovatieve druivenrassen aangepast aan het koele klimaat. Daarnaast maakte domein Hoenshof zijn eerste biologische wijnen in 2021. De Hoenshofwijnen kapen jaarlijks medailles weg in de Nationale wedstrijd 'beste Belgische wijn', maar ook Internationaal: bij 'Paris wine cup' en ‘Organic wine award’.

De kip en de haan

Hoenshof logo kip

Hoenshof startte haar wijnverhaal in Hoenshoven, een dorpje gelegen in Borgloon. Bovendien wordt een ‘hoen’ ook wel een ‘kip’ genaamd. Deze beiden elementen zorgden ervoor dat Hoenshof dit als grafisch element is gaan benutten. Dit zorgt voor een enorme herkenbaarheid van de wijn. Wanneer er een kip op de fles is afgebeeld gaat het om een vintage wijn. Wanneer er een haan op hun flessen is afgebeeld, gaat het om een gerijpte wijn of een bio wijn.

Ghislain en Jeroen
 

Lees meer