Brenae Royal bij Louis M. Martini

Vrouwen in de wijn, je ziet ze steeds meer. Het internationaal erkende E.& J. Gallo Winery heeft in haar portfolio heel wat iconische brands waar invloedrijke vrouwelijke wijnmakers hun stempel op drukken. Zo ook Brenae Royal, Vineyard Manager van Monte Rosso Vineyard, één van de meeste geprezen Californische wijnbouwlocaties. Hier rijpen de druiven van het exquise Louis M. Martini. Ontdek Brenae’s verhaal.

Monte Rosso 

Brenae deed in 2013 haar stage bij E.& J. Gallo Winery en bouwde al snel een relatie op met wijnmaakster Deborah Juergenson.  “Deb begon als één van de eerste vrouwelijke wijnmakers in een door mannen gedomineerde omgeving. Het was geweldig om haar als mentor te hebben, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak, ”zegt Brenae. "De wijnbouw is nog steeds een echte mannenwereld. Het is een zware strijd om er meer inclusie en diversiteit te genereren." Het is een strijd waar Brenae niet voor terugdeinst. Sinds zij bij Gallo werkt, heeft Brenae de Monte Rosso-wijngaard bewerkt met steeds meer verantwoordelijkheden. Naast haar stage werkte Brenae ook 11 maanden als Wijnbouwtechnicus voordat ze in 2015 werd benoemd tot Vineyard Manager.

Monte Rosso is de thuisbasis van enkele van de oudste wijnstokken in Californië en heeft een bijna mythische reputatie opgebouwd bij wijnmakers. “Toen ik begon, was het intimiderend. Als 24-jarige ging ik Monte Rosso beheren, een wereldberoemde wijngaard en één van de oudste in de staat. Onze wijnstokken variëren van vier maanden tot meer dan 130 jaar oud. Er is veel en complex werk, maar ik vind het geweldig '', zegt ze. "We hebben technologische vernieuwing en innovatie in de wijngaard gebracht.”

Cabernet Sauvignon is het pronkstuk van Monte Rosso. “Wat ik vooral leuk vind aan de Cabernet Sauvignon, is dat hij heel lang bewaard kan worden. Bij Louis M. Martini is er een bibliotheek met wijnen die dateren uit de jaren 50 en 60 en er zit nog steeds leven in.”

Deel uitmaken van Louis M. Martini is deel uitmaken van de geschiedenis. Martini werd opgericht in 1933, Monte Rosso in 1886. Louis M kocht de wijngaard in 1938.

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht