Op deze Nationale Feestdag kondigen we met fierheid onze nieuwe Belgische trots aan.

We gaan vanaf heden voor Belgische sfeer in ons wijnglas. We voegen een Belgisch wijndomein toe aan ons portfolio: Hoenshof. 

"Als Cordier België zijnde willen we ook een Belgisch en lokaal assortiment aanbieden en verankeren. Tegelijk willen we steeds een actieve rol spelen in het verduurzamen van de wijnbouw en het stimuleren van innovatie op elk vlak. Vanuit deze raakpunten ontstond onze samenwerking met Hoenshof. "

We maken graag wat uitgebreider kennis met de wijnmakers: 
Prof. Dr. Ghislain Houben startte zijn wijnverhaal in het gehucht Hoenshoven te Borgloon (Limburg). Vandaar ook de naam Hoenshof.

Wijnbouw is Ghislains passie. In 2002 plantte hij zijn eerste wijnranken op gronden die in de familie zijn sinds 1907. Ook zijn zoon, Jeroen, die opgroeide tussen de wijnvaten, is gebeten door de wijnmicrobe.

Samen bewerken ze 6,5 hectare aan wijngaarden, met maar liefst 25 verschillende druivenrassen. Ghislain heeft een uitzonderlijke kennis van het vinificatieproces. Zoals zijn titel doet vermoeden is bestuderen en creëren zijn passie. Dit resulteert in een divers gamma aan wijnen. Bij Hoenshof wordt voluit geëxperimenteerd met zeer diverse
assemblages. Combinaties van klassieke druivenrassen met innovatieve druivenrassen aangepast aan het koele klimaat. 

Daarnaast maakte domein Hoenshof zijn eerste biologische wijnen in 2021. De Hoenshofwijnen kapen jaarlijks medailles weg in de nationale wedstrijd ‘beste Belgische wijn’ en internationaal bij ‘Paris wine cup’ en ‘Organic wine award’.

Proost, op onze Nationale trots! 

Hoenshof blogpost

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht