Lagar de Cervera Albariño 2019

Witte wijnen
Spanje
D.O. Rias Baixas
100% Albariño
75 cl
Karakteristieken
Strogeel met groene tinten; zeer helder. Zeer intense neus, met aroma's van citroenschil, gecombineerd met toetsen van steenfruit zoals abrikoos en de typische aroma's van albariño: rijp wit fruit, appel en peer. Frisse opening, met een geweldige structuur en body in de mond. De frisheid en citrusaroma's zijn opnieuw aanwezig in de afdronk.
Lekker bij
Alle soorten voorgerechten. Past ook bij zeevruchten, salades, gerechten met vis en rijst, gevogelte en verse kaas. De perfecte keuze voor sushi en sashimi.
Bewaarpotentieel
3 jaar
Schenken op
10-12°C
Alcoholgehalte
12,5% vol.

OVER LA RIOJA ALTA

Grupo La Rioja Alta weet met meer dan 125 jaar kennis en ervaring op de teller hun klassieke stijl moeiteloos te verweven met moderne technologie, om jaar na jaar een ongekende kwaliteit neer te zetten. Dit prestigieuze wijnhuis is dan ook een van de grootse en internationaal meest bekende van de populaire Rioja wijnstreek.

Lees meer

LAGAR DE CERVERA

In 1988 verkende Grupo La Rioja Alta de regio rond O Rosal in de provincie Pontevedra, waar ze een Albariño wijngaard van wel 77 hectaren creëerde. Het unieke microklimaat  in deze contreien laat vroege rijping toe die de kwaliteit van hun jonge, frisse witte wijnen ten goede komt door een perfect evenwicht tussen aciditeit, alcoholgehalte en aroma. In 2013 werden nieuwe, moderne faciliteiten geopend in dit wijnhuis.