OVER HUGO SPRITZ

De wereld verandert, net als het ritme van het leven, maar de aandacht voor de kwaliteit van de ingrediënten, die blijft. Met de introductie van Hugo Spritz weet Hugo de traditie perfect te verzoenen met de moderniteit. Het serveerklare drankje hoeft enkel nog afgewerkt te worden met ijsblokjes, muntblaadjes en voor wie wil met een schijfje groene appel, en het genieten kan beginnen.

In het begin van de 20ste eeuw ontstond in de Dolomieten-vallei de gewoonte om in de maanden mei en juni heerlijk geurende kleine, witte vlierbloesems te plukken om er siroop van te maken. Tot op de dag van vandaag wordt deze traditie in ere gehouden. Nauwlettend wordt het beste moment om te plukken gekozen: niet te vroeg – omdat de kleine bloemetjes dan nog te gesloten zijn – en niet te laat – zodat ze niet te lang aan de zonneschijn zijn blootgesteld. Door de vlierbloesems met zorg te vermengen met water, citroen en suiker, en deze natuurlijke ingrediënten afkomstig van ongerepte plekken vervolgens te laten rusten, ontstaat een unieke vlierbloesemsiroop. Dankzij zijn verfrissende en stimulerende eigenschappen valt deze siroop bij iedereen in de smaak. Van oudsher lengt men de natuurlijke vlierbloesemsiroop aan met water of met wijn, om er een smaakvol drankje voor jong en oud van te maken.