OVER CON ELLA 

Rías Baixas, brengt de schoonheid van de zee naar boven

In de regio Galicië, in Rías Baixas, hebben we de eer twee zussen Ruth en Ana te ontmoeten, die niet zomaar wijnmakers zijn. "We houden van reizen, proberen, vergelijken, onderzoeken en praten met ervaren mensen uit het veld." Met haar uitzonderlijke smaak- en reukzin ontwikkelt Ruth de meest exquise wijnen, terwijl alles op wieltjes loopt dankzij het natuurlijke organisatietalent van haar zus Ana.

'Con Ella' is de naam van de wijn die ze maakten in samenwerking met Bruno Kessler, die graag ‘met haar’ werkte of moeten we zeggen ‘met hen’? "Alles is leuker Con Ella, een glas wijn drinken Con Ella, een goed diner Con Ella, een romantische avond Con Ella, een goed gesprek Con Ella."

Afbeelding verwijderd.

Rias Baixas, de thuishaven van Albariño

  • Con Ella is ontstaan uit een puzzel van unieke percelen in het Condado de Tea-gebied in Rías Baixas, Galicië, bestaande uit verschillende hoogtes in een heuvelachtige en kronkelige vallei beïnvloed door de oceaan.
  • Granietgrond die helpt bij de drainage in een regio waar de gemiddelde jaarlijkse regenval hoog is.
  • Om perfecte blootstelling aan de zon te garanderen, worden druiven geteeld in een typische Galicische pergola, waarbij de rijen naar het zuiden worden uitgelijnd.