OVER CHÂTEAU LA CLOTTE 

Een historisch kader

Omarmd door een meander in de Vidourle rivier, zo’n vier kilometer van Sommières, werd ‘Château de la Clotte’ gebouwd op de ruïnes van een Romeinse villa. Als we de geschiedenis mogen geloven, viel het kasteel eerst onder eigendom van Comte Pierre de Gange, waarna het in de 18de eeuw in het bezit kwam van Jean Mouton de la Clotte. Met die laatste kreeg het domein de nieuwe stijl die tot op vandaag behouden is gebleven. 

Tot in de vorige eeuw was het kasteel in bezit van de familie Comte de Montlaur, die het in 1972 door een brand getroffen zag. In de jaren 1990 verloren Maryline and Philippe Pagès er hun hart en verwierven ze het domein. Sindsdien werken ze met toewijding aan het herstel van het kasteel in haar voormalige glorie.

Een rijk terroir

Het domein van 130 hectare bevindt zich in een ongerepte omgeving met dennen, eiken en tal van planten. Enerzijds bestaat de bodem hier aan de zonnige oostelijke kant uit grote kiezelstenen die de wijn een fruitige, frisse smaak geven. Anderzijds zorgt het vlakke terrein met een samenstelling van klei en kalk voor wijnen met body en structuur. 

Dankzij de uitzonderlijk rijke bodem en de toepassing van diverse manieren van blenden en verschillende rijpingsmethoden, brengt dit domein een bijzondere, aromatische variatie aan wijnen voort.