OVER CHAMPAGNE CASTELNAU

In het hart van de Champagne bevindt zich het premium Champagnehuis Castelnau. Champagne Castelnau dankt haar naam aan een heldhaftige generaal in de Eerste Wereldoorlog. In die tijd, rond 1912, verenigden een aantal wijnboeren zich in Reims om samen Champagne te maken. Zo konden ze gezamenlijk de kwaliteit verbeteren en kennis uitwisselen met elkaar.

Now it's time to roll

There’s a new kid in town! Nu meer dan 100 jaar later is het tijd voor een nieuw modern jasje, maar wel met de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen eeuw. Vintage meets modern, let’s rock and roll! Champagne Castelnau maakt onder leiding van keldermeester en wijnmaakster Elisabeth Sarcelet verschillende stijlen Champagne. Voor elke gelegenheid en moment van de dag. Het team van Champagne Castelnau heeft een vrije geest en omarmt nieuwe ideeën omtrent wijn maken. Ze stoppen extra veel energie, liefde en aandacht in en aan de wijngaarden. En dat proef je terug in het glas! De boeren hebben respect voor de natuur en werken volgens een duurzaam wijnbouwbeleid. Zo werken zij aan een betere en gezondere toekomst.

A girl's blend

Wijnmaakster Elisabeth Sarcelet laat de flessen langer rijpen in de kelders dan gebruikelijk is. Zo krijg je mooiere, complexere en krachtigere Champagnes en zijn ze klaar om NU gedronken te worden. Brut is de meest droge Champagne van de range. Daarom is de Brut perfect als aperitief of lekker bij fingerfood zoals sushi. Door zijn mooie sappige frisse zuren verfrist hij jouw mond en smaakpapillen en ben jij klaar voor de avond. Wijnmaakster Elisabeth Garcelot heeft ieder jaar een nieuwe uitdaging om met de oogst en haar reservewijnen de juiste style Brut te maken. Dit is pure kunst! A girls blend! De Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier worden gemengd met elkaar zodat iedere druif zijn eigen smaakaandeel heeft in deze harmonieuze Brut. De meeste Brut Champagnes rijpen ongeveer 15 maanden in de kelder. Bij Champagne Castelnau is dit anders, de wijnmaakster kiest voor een dubbele rijpingstijd.