OVER BODEGAS MONTECILLO

Bodegas Montecillo ligt in de wereldberoemde Denominacion de Origen Calificada Rioja. De bodega bestaat al sinds 1870 en is daarmee een van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta. De wijn kan worden omschreven als een schoolvoorbeeld van de oude Rioja-stijl.

Al meer dan 150 jaar is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar het vakmanschap en de unieke tradities van vader op zoon worden doorgegeven. In 1973 verkocht de familie Navajas het bedrijf aan Osborne, die er vandaag nog steeds de scepter zwaaien zonder daarbij de tradities van de bodega en het gevoel voor vakmanschap uit het oog te verliezen. Net als zo’n 150 jaar geleden vormen de familiale fundamenten en de liefde voor wijn de basis van de grote Montecillo-wijnen. Momenteel is Rocio Osborne, de zesde generatie van de Osborne familie, de trotse en gepassioneerde brand ambassador van de bodega.

De letterlijke vertaling van Montecillo is ‘kleine heuvel,’ een eerbetoon aan de eerste terroirs van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels in de Rioja Alta liggen.