OVER BALTHAZAR FRY

Bergheim, 1836. De jonge Balthazar Fry staat aan de voet van een glooiende heuvel en kijkt om zich heen. Hij ziet de oude, middeleeuwse stadsmuren, groene heuvels en uitgestrekte velden. De zon staat hoog aan de hemel en het is koel. Er hangt regen in de lucht. De klok van de Notre-Dame de l'Assomption slaat. Het is tijd. Balthazar draait de punt van zijn snor tussen duim en wijsvinger en glimlacht. Dit is precies waar hij moet zijn.

Zeven generaties later is het wijnhuis nog steeds een feit. Gevestigd in het hart van de Elzas en te herkennen aan het karakter waar Balthazar zelf om bekend stond: vooruitstrevend doch tijdloos. Alle wijnen worden gemaakt als monocépage. Ondanks de specifieke voorschriften voor Elzas-wijnen weet Balthazar Fry altijd weer te verrassen. Heden ten dage zijn de smaken opvallend krachtig. Dit is het gevolg van het microklimaat waarin de druiven groeien. De wijnvelden rondom Bergheim liggen op zo’n 211 meter boven zeeniveau, de grond wisselt tussen klei en kalksteen, en de temperatuur is mild. Fruitige, karakteristieke wijnen zijn het resultaat.