OVER ANTOÑITA PUÑUELOS 

De wijngaarden van dit Spaanse wijnhuis strekken zich uit over meer dan 80 hectare die allemaal biologisch gecertificeerd werden. Dit gebeurt door de verschillende controle-organisaties van biologische landbouw in Spanje die werken volgens de nieuwste Europese regelgeving. De wijngaarden waarmee dit wijnhuis werkt zijn bovendien stuk voor stuk biologisch gecertificeerd door BioSuisse (Zwitserland) en National Organic Program (Verenigde Staten). 

In Tierra de Castilla in Centraal-Spanje kennen de wijngaarden van dit familiedomein de perfecte omstandigheden om druiven van hoge kwaliteit te leveren. De wijngaarden liggen in de dorpen Andosilla, San Adrián en Calahorra, en hebben een mediterraan klimaat. Dat betekent hitte, regen, kou en soms zelfs sneeuw. De druiven worden verbouwd in verschillende soorten bodems – zoals zand, kalksteen, klei en steen –, die de druiven een zeer speciale smaak en uitgesproken aroma's geven.

Antoñita is de artiestennaam van de eigenaresse van het wijnhuis, zij is nu met pensioen. Haar dochter, Laura Baños, die danst in verschillende theaters, zet de artistieke traditie hedendaags voort.