Serveer je rode wijn eens koel

De zon schijnt en de terrasjes zijn weer open, een fris drankje sluit daar perfect bij aan. Witte wijn, rosé of een glaasje bubbels is snel gekozen. Toch is er nog een lekker én verrassend alternatief: Een licht gekoelde, fruitige rode wijn. Kleur dus eens buiten de lijntjes en serveer je rode wijn koel.

Welke wijnen je koel kan schenken ontdek je hieronder!

Rode wijnen voor een zomers terrasje 

Je las het eerder al… gekoelde rode wijn is in! Let wel op, niet elke rode wijn leent zich er toe om gekoeld te drinken. Hieronder dé tip voor de perfect gekoelde rode wijn.

Tip: let op de zwaarte van de wijn. Lichte, fruitige wijn met een laag alcoholgehalte is zeer geschikt om gekoeld te drinken. Dat komt omdat er minder tannines in die wijnsoorten zitten. Je serveert ze best tussen 14 en 16 graden. Rode wijnen met meer tannines zijn niet geschikt om gekoeld te drinken, die drink je best op kamertemperatuur. Door lagere temperaturen verharden de tannines, wat ervoor zorgt dat je volle, krachtige rode wijn niet meer zo lekker smaakt. Rode wijnen met heel weinig tannines (zoals onze Pfaffl Pur Zweigelt ) kan je wel koel tot zelfs koud drinken.

Praktische tip: rode wijn plaats je 30 minuten voordat je hem wilt drinken in de koelkast. Voor een optimale smaakbeleving haal je deze 15 minuten van tevoren eruit .

Mac Murray - Pinot Noir 

Een gekoeld glas rode wijn, daarvoor is de Mac Murray Pinot Noir uitermate geschikt. In de geur zit meteen de fruitigheid die je zoekt met aroma’s van frambozen,
kersen en aalbessen. Ook in de mond vind je de frisse en fruitige toets terug met hints van kersen, vanille, karamel, mooie hout-, maar ook fruittonen.
 

Regio: USA, Russian River Valley Californië
Druivenras: 100% Pinot Noir 

meer info

Pfaffl - Pur Zweigelt

Pfaffl Pur Zweigelt is een nieuwkomer in het assortiment van Hasselt Millésime. Deze wijn heeft een heerlijk parfum van rood fruit en specerijen. In de mond is deze Zwiegelt sappig, vol, fruitig en kruidig. Door de harmonieuze tannine is deze wijn ook gekoeld heel smakelijk!

Regio: Neder-Oostenrijk
Druivenras: 100% Zweigelt 

meer info

Stift Klosterneuburg - Zweigelt Klassik 

Met deze Zweigelt heeft Hasselt Millésime weer een sterke nieuwkomer te pakken. Het is een niet al te zware rode wijn met een jeugdig karakter. Rijk geurend naar rode kersen en bessen is dit in de neus al een hele aangename wijn. De smaak is goed geconcentreerd, fruitig en licht kruidig. Ook deze wijn heeft een zachte tannine waardoor hij ook heel lekker gekoeld is .

Regio: Oostenrijk
Druivenras: 100% Zweigelt

meer info

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht