Een stevig stukje wild vraagt om de perfect uitgekozen wijn. Want met de juiste combinatie wordt het pas echt een gastronomisch feest aan tafel. Maar let wel: het ene wild is het andere niet.
Pluimwild, zoals fazant, eend of kwartel, heeft een eerder verfijnde smaak die door de juiste wijn extra ondersteund wordt. De krachtige aroma’s van pelswild - denk aan everzwijn, hert of haas – hebben daarentegen een uitgesproken tegengewicht nodig in het bijhorende glas.
Een selectie met voor elk wat wil(d)s!

Jeff Carrel - Morillon Blanc
Strogele wijn met tonen van peer, perzik en ananas. Vette textuur met evenwichtige zuren.
- Languedoc FRANKRIJK
- 100% Chardonnay
- Lekker bij: parelhoen en foie gras

Vidal Fleury - Gigondas
In de neus aroma’s van bramen en kersen. In de mond gestructureerde tannines van kers en peper.
- Côte du Rhône FRANKRIJK
- 75% Grenache, 15% Syrah, 10% Mourvèdre
- Lekker bij: hert, eend, fazant

Pomerol Clos René 2016
Soepele wijn met aroma’s van pruimen. Typisch merlot-bouquet. Volle body.
- Bordeaux FRANKRIJK
- 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Malbec
- Lekker bij: hert, ree en duif
meer info

Montecillo - Edicion Limitada
Een mooie en heldere kleur, kersenrood met een blauwachtige schijn. Een intense, aromatische wijn met aroma’s van zwart fruit, mineralen en hints van karamel en patisserie. In de mond krachtig en fris tegelijk met de juiste balans van gekonfijt fruit en elegante kruiden.
- Rioja SPANJE
- 70% Tempranillo, 30% Graciano
- Lekker bij: haas, fazant en hert

Raimat - Niu de la Cigonya
Frisse complexe wijn met aroma’s van tropisch fruit en bloemen. Verder ook impressies van hazelnoot en hout. Lange evenwichtige afdronk.
- Costers del Segre SPANJE
- Xarel-lo, Chardonnay, Albariño
- Lekker bij: kwartels, fazant

Luigi Bosca Signature - Pinot Noir
In de mond kruidig met aroma’s van aalbessen, bramen en kersen.
Een wijn met mooie zuren.
- ARGENTINIË
- 100% Pinot Noir
- Lekker bij: kwartel, fazant en eend

Zonnebloem - Lauréat
Een mooi donkerrode wijn. In de neus aroma’s van frambozen, braambessen, cassis, kruiden en een delicate toets van eik. Levendige tannines in de finale.
- Stellenbosch ZUID-AFRIKA
- 65% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot
- Lekker bij: haas, fazant, hert

Dos Almas - Carmenère Réserve
Intens kersenrode wijn met verleidelijke aroma’s van zwart en rood fruit zoals bosbessen, bramen en aardbeien. Verder ook noties van chocolade en vanille die zorgen voor een goede balans.
- Colchagua Valley CHILI
- 100% Carmenère
- Lekker bij: wild konijn, haas, fazant en eend