Een stevig stukje wild vraagt om de perfect uitgekozen wijn. Want met de juiste combinatie wordt het pas echt een gastronomisch feest aan tafel. Maar let wel: het ene wild is het andere niet.

Pluimwild, zoals fazant, eend of kwartel, heeft een eerder verfijnde smaak die door de juiste wijn extra ondersteund wordt. De krachtige aroma’s van pelswild - denk aan everzwijn, hert of haas – hebben daarentegen een uitgesproken tegengewicht nodig in het bijhorende glas. 

Een selectie met voor elk wat wil(d)s!

Jeff Carrel - Morillon Blanc

Strogele wijn met tonen van peer, perzik en ananas. Vette textuur met evenwichtige zuren.


  • Languedoc FRANKRIJK
  • 100% Chardonnay
  • Lekker bij: parelhoen en foie gras

 

meer info

Vidal Fleury - Gigondas

In de neus aroma’s van bramen en kersen. In de mond gestructureerde tannines van kers en peper. 


  • Côte du Rhône FRANKRIJK
  • 75% Grenache, 15% Syrah, 10% Mourvèdre
  • Lekker bij: hert, eend, fazant

 

meer info

Pomerol Clos René 2016

Soepele wijn met aroma’s van pruimen. Typisch merlot-bouquet. Volle body.


  • Bordeaux FRANKRIJK
  • 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Malbec
  • Lekker bij: hert, ree en duif

 

meer info

Montecillo - Edicion Limitada

Een mooie en heldere kleur, kersenrood met een blauwachtige schijn. Een intense, aromatische wijn met aroma’s van zwart fruit, mineralen en hints van karamel en patisserie. In de mond krachtig en fris tegelijk met de juiste balans van gekonfijt fruit en elegante kruiden.


  • Rioja SPANJE
  • 70% Tempranillo, 30% Graciano
  • Lekker bij: haas, fazant en hert

 

meer info

Raimat - Niu de la Cigonya

Frisse complexe wijn met aroma’s van tropisch fruit en bloemen. Verder ook impressies van hazelnoot en hout. Lange evenwichtige afdronk. 


  • Costers del Segre SPANJE
  • Xarel-lo, Chardonnay, Albariño
  • Lekker bij: kwartels, fazant

 

meer info

Luigi Bosca Signature - Pinot Noir

In de mond kruidig met aroma’s van aalbessen, bramen en kersen. 
Een wijn met mooie zuren. 


  • ARGENTINIË
  • 100% Pinot Noir
  • Lekker bij: kwartel, fazant en eend

 

meer info

Zonnebloem - Lauréat

Een mooi donkerrode wijn. In de neus aroma’s van frambozen, braambessen, cassis, kruiden en een delicate toets van eik. Levendige tannines in de finale.


  • Stellenbosch ZUID-AFRIKA
  • 65% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot
  • Lekker bij: haas, fazant, hert

 

meer info

Dos Almas - Carmenère Réserve

Intens kersenrode wijn met verleidelijke aroma’s van zwart en rood fruit zoals bosbessen, bramen en aardbeien. Verder ook noties van chocolade en vanille die zorgen voor een goede balans.


  • Colchagua Valley CHILI
  • 100% Carmenère
  • Lekker bij: wild konijn, haas, fazant en eend

 

meer info

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht