wijn en chocolade: een intense smaakbeleving

Wijn in combinatie met chocolade lijkt een uitdaging, maar beide lekkernijen vullen elkaar perfect aan. De aroma’s van de wijn versterken namelijk de heerlijke smaak van chocolade, waardoor deze zoete lekkernij volwaardig tot uiting komt. Kom hieronder meer te weten over wine & chocolate pairing. 

PURE CHOCOLADE

Bij donkere chocolade past een wijn met een volle body en een robuuste smaak. Geroosterde aroma’s en een vleugje chocolade zorgen voor harmonie.

Louis M. Martini Cabernet Sauvignon

Deze Californische rode wijn is met zijn fruitig karakter een goede match. Aroma’s van dronkere pruimen, braambessen en karamel. Mondvullende wijn met een fruitige afdronk.

  • Regio: Californië, USA
  • Druivenras: 100% Cabernet Sauvignon 
     

meer info

Lupo Meraviglia - Tre di Tre 

De Italiaanse Tre di Tre is perfect bij pure chocolade. Deze Primitivo wijn rolt heerlijk door de mond met een geweldige structuur en een volfruitige afdronk en zachte, afgeronde taninnes.

  • RegioVeneto, Italïe
  • DruivenrasNegroamaro, Aglianico, Primitivo
     

meer info

 

MELKCHOCOLADE

Melkchocolade bestaat uit 50% chocolade en 50% room. Door het extra vet van de room is melkchocolade één van de gemakkelijkste chocoladesoorten om met wijn te combineren. Wijnen met een lichte body passen hier goed bij zoals een Merlot, Pinot Noir, Riesling of een dessertwijn.

 

Trapiche Falling Star - Merlot/Malbec

Argentijnse rode wijn met aroma’s van rijp fruit. Droog in de mond met soepele tannines.

  • Regio: Mendoza, Argentinië
  • Druivenras: 50% Merlot, 50% Malbec
     

meer info

Recioto della Valpolicella Lenotti 

Deze delicate rode dessertwijn heeft een subtiele balans tussen suikers en zuren. De wijn geurt rijk naar kersenconfituur en smaakt ook zoet.

  • Regio: Veneto, Italië
  • Druivenras: 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara
     

meer info 

WITTE CHOCOLADE 

Witte chocolade is technisch gezien geen ‘echte’ chocolade omdat het geen cacao bevat, maar het gaat goed samen met een droge rode wijn. Door het romige karakter heeft het een boterachtige smaak waardoor witte chocolade goed te combineren is met Zinfandel. Ondanks het tannine- en alcoholgehalte kan een Zinfandel in combinatie met chocolade een uitzonderlijke beleving geven. Door het romige karakter van de witte chocolade, wordt de tannine in Zinfandel namelijk verzacht.

Rancho Zabaco - Zinfandel 

In de neus aroma’s van rode bessen, vlierbessen en bosbessensiroop. In de mond noties van artisanale chocolade en geroosterde koffie.

  • Regio: Californië, USA
  • Druivenras: 93% Zinfandel, 3% Syrah

 

meer info

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht