De zon schijnt en de terrasjes zijn weer open, een fris drankje sluit daar perfect bij aan. Witte wijn, rosé of een glaasje bubbels is snel gekozen. Toch is er nog een lekker én verrassend alternatief: een licht gekoelde, fruitige rode wijn. Kleur dus eens buiten de lijntjes en serveer je rode wijn koel.

Welke wijnen je koel kan schenken ontdek je hieronder!

Wijntip

Je las het eerder al... gekoelde rode wijn is in! Let wel op, niet elke rode wijn leent zich ertoe om gekoeld te drinken. Hieronder dé tip voor de perfecte gekoelde rode wijn.

Tip: let op de zwaarte van de wijn. Lichte, fruitige wijn met een laag alcoholgehalte is zeer geschikt om koel te drinken. Dat komt omdat er minder tannines in die wijnsoorten zitten. Je serveert ze best tussen 14 en 16 graden. Rode wijnen met meer tannines zijn niet geschikt om gekoeld te drinken, die drink je best op kamertemperatuur. Door lagere temperaturen verharden de tannines, wat ervoor zorgt dat je volle, krachtige rode wijn niet meer zo lekker smaakt. Rode wijnen met heel weinig tannines (zoals onze Pfaffl Pur Zweigelt) kan je wel koel tot zelfs koud drinken.

Praktische tip: rode wijn plaats je 30 minuten voordat je hem wilt drinken in de koelkast. Voor een optimale smaakbeleving haal je deze 15 minuten van tevoren er uit.

 

Luigi Bosca - Grand Pinot Noir

Deze Grand Pinot Noir is een intense en frisse wijn. Hij bevat aroma's van gekonfijt aardbei, cassis en kersen. Ook vind je zachte noties van chocolade, verse kruiden, truffel en champignons terug in de pinot noir. Het is een goed gebalanceerde wijn met zachte tannines en een duidelijke aanwezigheid van hout. De zachte tannines maken deze wijn perfect voor een zomers rood glas.


  • Mendoza ARGENTINIË
  • 100% Pinot Noir

 

meer info

 

Mac Murray - Pinot Noir

Een gekoeld glas rode wijn, daarvoor is de Mac Murray Pinot Noir uitermate geschikt. In de geur zit meteen de fruitigheid die je zoekt met aroma's van frambozen, kersen en aalbessen. Ook in de mond vind je de frisse en fruitige toets terug met hints van kersen, vanille, karamel, mooie hout-, maar ook fruittonen. 

Bekijk ook snel de e-tasting en kom zo meer te weten over de Mac Murray Pinot Noir van E&J Gallo Winery.


  • USA: CALIFORNIA: Russian River Valley
  • 100 % Pinot Noir

 

meer info

Stift-Klosterneuburg Zweigelt Klassik

Met deze Zweigelt heeft Hasselt Millésime weer een sterke nieuwkomer te pakken. Het is een niet al te zware rode wijn met een jeugdig karakter. Rijk geurend naar rode kersen en bessen is dit in de neus al een hele aangename wijn. De smaak is goed geconcentreerd, fruitig en licht kruidig. Ook deze wijn heeft een zachte tannine waardoor hij ook heel lekker gekoeld is.


  • OOSTENRIJK: Neder-Oostenrijk
  • 100% Zweigelt

 

meer info

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht