Stap uit je comfortzone: schenk je rode wijn eens koel!

De zon schijnt en de terrasjes zijn weer open, een fris drankje sluit daar perfect bij aan. Witte wijn, rosé of een glaasje bubbels is snel gekozen. Toch is er nog een lekker én verrassend alternatief: Een licht gekoelde, fruitige rode wijn. Kleur dus eens buiten de lijntjes en serveer je rode wijn koel.

 

Gekoelde rode wijn is in!

Let wel op, niet elke rode wijn leent zich ertoe om gekoeld te drinken. Hieronder 3 tips voor de perfect gekoelde rode wijn. Meteen weten welke wijnen perfect zijn voor deze trend? Welke wijnen je koel kan schenken, ontdek je ook hieronder! 

Tip 1: let op de zwaarte van de wijn

Lichte, fruitige wijn met een laag alcoholgehalte is zeer geschikt om gekoeld te drinken. Dat komt omdat er minder tannines in die wijnsoorten zitten. Je serveert ze best tussen 14 en 16 graden. Rode wijnen met meer tannines zijn niet geschikt om gekoeld te drinken, die drink je best op kamertemperatuur. Door lagere temperaturen verharden de tannines, wat ervoor zorgt dat je volle, krachtige rode wijn niet meer zo lekker smaakt.

Tip 2: koel niet te lang

Jouw gekoelde rode wijn hoeft niet te lang in de koelkast. 30 minuten is vaak al voldoende. Haal je favoriete wijn ook op tijd uit de koelkast. Voor een optimale beleving is 15 minuten perfect! Niet voldoende tijd? Steek je fles dan even in de diepvriezer.

Tip 3: ijsblokje in het wijnglas

Is de rode wijn van tevoren niet gekoeld? Deze kan ook met een ijsblokje geserveerd worden. Bang om de wijn te verdunnen? Doe dan een ijsblokje in het wijnglas, laat ‘m even rondwalsen en haal deze voordat je de wijn inschenkt weer uit het glas.

Montecillo Crianza 2018

Geparfumeerde neus met aroma's van bramen, bessen en framboos. Fris en zacht in de mond met impressies van viooltjes, drop en munt..

meer info

Maris - Casse croûte rouge 2020

Een expressieve en volle melange van Merlot en biologische Syrah. Een wijn vol expressieve en ronde smaken.

meer info

BIB HERITAGE - DU BARON LOUIS ROUGE

In de neus aroma’s van aalbessen en braambessen. Een easydrinking wijn met een fruitige afdronk.

Vaak zijn er toch nog vooroordelen over wijn in een zak of karton. Helemaal niet terecht! Zo zijn er tal van voordelen aan de BIB verbonden:

  1. Langer houdbaar: Na het openen blijft de wijn in de BIB tot 6 à 8 weken heerlijk vers om te drinken.
  2. Makkelijk in gebruik: door het handige kraantje is de BIB geschikt voor feestjes en… BBQ’s!
  3. Een perfect en groot volume: De BIB bevat 3 liter wijn. Dat zijn 4 flessen of 25 glazen van 12 cl.
  4. Makkelijk te stapelen en op te bergen: de rechthoekige vorm van de doos zorgt ervoor dat de wijn makkelijk te stapelen en op te bergen is.
  5. Geen flessenopener: De BIB wordt geleverd met een handig kraantje. Je hebt dus helemaal geen flessenopener meer nodig. Openen en tappen maar… 
     

meer info

MAC MURRAY - PINOT NOIR - RUSSIAN RIVER VALLEY

In de neus aroma’s van frambozen, kersen, aalbessen. Subtiele toetsen van lavendel en paddenstoel. Mondvullende wijn met noties van vanille en karamel.

meer info

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht