Ontdek de beste rosévariëteiten 

Rosé wijnen lijken qua kleur misschien op elkaar, maar er is een grote verscheidenheid aan smaken binnen deze groeiende wijncategorie. De belangrijkste verschillen tussen roséwijnen zijn het gevolg van de druiven waaruit ze zijn gemaakt. Kom meer te weten over twee populaire roséwijnvariëteiten: Grenache en Pinot Noir. Bij ons verkrijgbaar!  

Grenache Rosé 

Grenache is één van de top druivenrassen die wordt gebruikt in de populaire mix van Provence Rosé. Je zult het ook vinden in Noord-Spanje, waar het Garnacha Rosado wordt genoemd.  Deze roséwijnen hebben een uitbarsting van zoete rode fruitsmaken en een afdronk die meestal eindigt met een pittige, zoete citroenachtige zuurgraad.

Cap Gris - Grenache Rosé 

Fruitige tonen van bessen, frambozen en aroma’s van bosaardbeien en witte perzik. Een rosé wijn die gewone momenten magisch maakt.

Regio: Languedoc-Roussillon, Frankrijk
Druivenras: 100% Grenache 

meer info

Palombe - Grenache Cinsault

Een opwekkende, zomerse, droge rosé vol geurige rood-fruitaroma's uit het zuidwesten van Frankrijk.

Regio: Languedoc-Roussillon, Frankrijk
Druivenras: Grenache, Cinsault

meer info

Scala Dei - Pla dels Angels 

Wijn met hints van citrus, aardbeien, grapefruit en anijs. In de mond mooi rond en fris. Een wijn die uitnodigt om opnieuw te drinken.

Regio: Priorat, Spanje
Druivenras: 100% Garnacha

meer info

Pinot Noir 

Pinot Noir is een complexe druif die het beste groeit in een koel klimaat met veel slecht weer. Soms zijn de jaargangen zo ellendig dat wijnmakers hun rode wijnprojecten van tafel vegen en in plaats daarvan rosé maken. Pinot Noir wordt meestal gemaakt in een magere, droge stijl die barst van de aroma's, maar de neiging heeft om delicaat van smaak te zijn.

Anima de Raimat - Pinot Noir/Chardonnay

Complexe aroma’s van rijp en donker fruit met een gekruide achtergrond van peper en vanille.

Regio: Costers del Segre, Spanje
Druivenras: Pinot Noir

meer info

 Ontdek de speciale rosé acties van Hasselt Millésime. Neem contact op met uw accountmanager.

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht