Mosselwijnen voor jouw mosselfeest! 

Het mosselseizoen gaat weer van start en dat vraagt voor lekkere wijnen! Voor elke soort bereiding van je mosselen is er een aangepaste wijn om optimaal te genieten. Maar welke wijn drink je bij mosselen? Wij selecteerden een aantal wijnen die heerlijk zijn in combinatie met deze zeevrucht! Ontdek hieronder onze mosselwijnen die ieder mosselfeest doen slagen!

Mosselen natuur 

Bij een klassieke bereiding kan je best kiezen voor een eenvoudige wijn met een hoog zuurgehalte en frisse fruitige aroma’s. Deze wijnen passen perfect bij de ziltige smaak van de mosseltjes. Houtgelagerde witte wijnen zijn uit den boze en vormen een te groot contrast met de smaak van de ziltige mossel. Zo zorgen de  Dona Maria Branco en de nieuwe El Aritza Sauvignon Blanc voor mooie zuren en evenwicht.

Dona Maria -  Branco 

Citroengele wijn met aroma's van tropisch fruit en citrus. Gebalanceerd en een aanhoudende afdronk.

Regio: Alentejo, Portugal 
Druivenras
Arinto, Antão Vaz, Viosinho

meer info

El Aritza - Sauvignon Blanc 

Strogele wijn met een glinstering van smaragd. In de neus aroma’s van venkel en sinaasappelschil, met zwoele hints van tropisch fruit en wit. Een perfecte mix van frisse zuren en elegant fruit. Past uitstekend bij zeevruchten.

Regio: Spanje, D.O. Utiel Requena 
Druivenras
100% Grüner Veltliner

meer info

Mosselen in witte wijn 

Kies je voor klassiek, maar wil je er een extra touch aangeven met witte wijn en mosselgroenten? Dan staat het ziltige karakter van de mosselen centraal in het gerecht. Een goede begeleider is ook hier ook een zuivere wijn met hoge zuren en voldoende body zoals de Pinot Gris van Balthazar Fry of de Luna Verde Verdejo.

Balthazar Fry - Pinot Gris

Aroma's van licht hout, zeer licht gerookt. In de mond is deze wijn rijk, rond en heeft hij een lange finale.

Regio: Elzas, Frankrijk
Druivenras: Pinot Gris 

meer info

Cruz del Castillo - Luna Verde - Verdejo 

Een bleekgele witte wijn. Aromatisch, zacht met delicate aroma's van wit fruit en de typische tonen van venkel. Frisse smaak, met aroma's van appel en banaan.

Regio: D.O. Rueda, Spanje
Druivenras: Verdejo

meer info

Gegratineerd

Gegratineerde mosseltjes zijn een heerlijk hapje of voorgerechtje. Makkelijk maar toch feestelijk. De pure, ziltige smaak blijf tijdens het gratineren mooi behouden, en tegelijkertijd geeft het korstje de mosselen een extra bite. Een uitgesproken wijn is op zijn plaats. Denk aan de heerlijk frisse Bersano Roero Arnieis of de Louis Moreau Chablis.

Bersano Roero Arneis

In de neus aroma's van witte bloemen, appel en citrusfruit. Fris en fruitig in de mond met een lange afdronk.

Regio: Piemonte, Italië
Druivenras: 100% Arneis 

meer info 

Dona Maria - Viognier

Florale aroma's met noties van peer en abrikoos. Intense smaak met gebalanceerde zuren.

Regio: Alentejo, Portugal 
Druivenras: 100% Viognier 

meer info

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht