Fris en droog Zoete en houtgerijpte wijnen hebben vaak een vollere, zwaardere smaak. Kies daarom voor frisse, droge wijnen!
Lichte wijn met een laag alcoholgehalte Hoe meer alcohol, hoe zwaarder de wijn. Ook wat textuur en body betreft mag je niet te zwaar gaan. Ga daarom voor lichte wijnen.
Geschikt om te koelen Warme avonden vragen natuurlijk om gekoelde wijn! Zo moeten erg droge, witte wijnen geserveerd worden op een temperatuur tussen de 12° en 14° C. Iets minder droge, witte wijnen tussen de 8° en 10° C en zoete, witte wijnen nog minder, namelijk 6° tem 8°C.
Passend bij zomerse gerechten Denk bijvoorbeeld aan een frisse salade of BBQ-gerechten. Hierbij passen knapperige en sappige wijnen.
Kies een wijn met een hoger zuurgehalte Omdat we meer maaltijden eten die met een vinaigrette worden geserveerd, zoeken we ook wijnen met een vrij hoog tot hoog zuurgehalte. Ze geven de wijn pit, zorgen voor een frisse smaak en versterken de aroma’s.
Hou het simpel en ga voor een minder complexe wijn We eten vaak buiten of picknicken met familie en vrienden. Het mag dus wat eenvoudiger en daardoor zijn we in de zomer niet steeds op zoek naar hoge complexiteit.