Barbecue is altijd een beetje vakantie én tegelijkertijd een tikkeltje feest! Vaak ligt de focus op het zoeken van de juiste hapjes, het hoofdgerecht en het dessert. Toch kan je jouw barbecue naar the next l evel tillen. Dat doe je door een passende wijn te kiezen bij je favoriete gerecht. Al je gasten zijn in één klap blij.

Maar hoe kies je nu de juiste wijn? Wij stellen je graag enkele van onze favoriete BBQ-wijnen voor.

Sutton Hill - Shiraz

Deze mooie, donkerrode Shiraz is elegant en kruidig. De smaak is vol en krachtig met achter op de tong mooie nuances van de shiraz druif, ceder hout, vanille en een beetje warme kersen. In de geur vind je volle indrukken van zwart fruit, zoete kruiden, vanille , cederhout en zwarte peper. De Sutton Hill is de perfecte
wijn voor een traditionele barbecue. Hij past zowel bij wit als rood vlees waardoor al je gasten met dezelfde wijn bediend kunnen worden.


  • AUSTRALIË
  • 100% Shiraz

 

meer info

 

 

Carnivor - Cabernet Sauvignon

Sometimes it's all in the name… De Carnivor is dé match voor een barbecue waar het vlees de ster van de avond is. In de geur is een breed boeket van donker fruit, bessen, koffie, mokka en getoaste eik terug te vinden. De smaak is zacht, vol en stevig met een aanzet van zwart fruit. Achter op de tong komen mooie nuances van mokka , chocolade, koffie en vanille naar voren.


  • USA, California
  • 100% Cabernet Sauvignon

 

meer info

 

Luigi Bosca - Finca La Linda - Malbec

Staat er een kruidig vleesgerecht op het menu? Top! Dan past de Finca La Linda perfect op je tafel. Ook kan je deze wijn goed combineren met tapas of een zomerse barbecue.
Dat komt door het lichtgerookt aroma met als afdronk een zachte en goed gestructureerde finale.
Daarnaast heft deze Malbec een zeer kruidige “spicy” neus met impressies van kersen en pruimen.


  • Argentina, Mendoza
  • 100% Malbec

 

meer info

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht