Pazo de Seoane Rosal 2019

Witte wijnen
Spanje
D.O. Rias Baixas
58% Albariño, 15% Caiño, 15% Loureira, 12% Treixadura
75 cl
Karakteristieken
Groengele kleur; zuiver en helder. Hoge aromatische intensiteit; uitstekende complexiteit dankzij de blend van druivenrassen. De Albariño-toetsen van peer, appel en meloen vallen op en zijn in harmonie met de florale accenten van de Loureiro en Treixadura. Aangenaam fris in de mond, met een zeer goede structuur en een lange, zijdezachte en fruitige afdronk.
Lekker bij
Pazo de Seoane 2019 gaat samen met elk voorgerecht, zeevruchten, salades, gerechten met vis en rijst, gevogelte en verse kaas.
Bewaarpotentieel
3 jaar
Schenken op
10-12°C
Alcoholgehalte
12,5% vol.

OVER LA RIOJA ALTA

Grupo La Rioja Alta weet met meer dan 125 jaar kennis en ervaring op de teller hun klassieke stijl moeiteloos te verweven met moderne technologie, om jaar na jaar een ongekende kwaliteit neer te zetten. Dit prestigieuze wijnhuis is dan ook een van de grootse en internationaal meest bekende van de populaire Rioja wijnstreek.

Lees meer

LAGAR DE CERVERA

In 1988 verkende Grupo La Rioja Alta de regio rond O Rosal in de provincie Pontevedra, waar ze een Albariño wijngaard van wel 77 hectaren creëerde. Het unieke microklimaat  in deze contreien laat vroege rijping toe die de kwaliteit van hun jonge, frisse witte wijnen ten goede komt door een perfect evenwicht tussen aciditeit, alcoholgehalte en aroma. In 2013 werden nieuwe, moderne faciliteiten geopend in dit wijnhuis.