Torre de Oña - Finca San Martin Crianza

Rode wijnen
Spanje
D.O. Rioja
100% Tempranillo
75 cl
Karakteristieken
Middelhoge intensiteit, kersenrood met een granaatrode rand. Zeer intense neus, met een uitgesproken fruitig karakter van veenbes, rode bes en braam, omhuld met aroma's van patisserie, cacao, versgemalen koffie, kaneel en zoethout. Intens en gebalanceerd in de mond, met een elegante frisheid, balans, fijne tannines en een soepele afdronk. Fruitige nasmaak met uitgesproken impressies van rood fruit, met een ondertoon van balsemaroma's door de rijping in vaten. Belichaamt de typische en unieke eigenheid van La Rioja Alavesa.
Lekker bij
Worst, snacks, entrees, zware voorgerechten en vlees in het algemeen.
Bewaarpotentieel
10 jaar
Schenken op
16°C
Alcoholgehalte
14,5% vol.

OVER LA RIOJA ALTA

Grupo La Rioja Alta weet met meer dan 125 jaar kennis en ervaring op de teller hun klassieke stijl moeiteloos te verweven met moderne technologie, om jaar na jaar een ongekende kwaliteit neer te zetten. Dit prestigieuze wijnhuis is dan ook een van de grootse en internationaal meest bekende van de populaire Rioja wijnstreek.

Lees meer

TORRE DE OÑA

In 1995 startte Grupo La Rioja Alta met het verbouwen van druiven op een van de beste terroirs van het bekende Rioja Alavesagebied. Deze unieke locatie leent zich perfect voor het maken van grote, moderne wijnen. Sinds 2005 wordt elk stukje grond in deze regio apart gemonitord en worden de druiven van elk plot ook apart verwerkt om wijn van de allerbeste kwaliteit te kunnen garanderen.