La Rioja Alta - Gran Reserva Viña Arana 2014

Rode wijnen
Spanje
D.O. Rioja
94% Tempranillo, 6% Graciano
75 cl
Karakteristieken
Levendig, helder, middelmatig diep, granaatrood met een beginnende roze rand. Intense aroma's met uitstekende toetsen van rode bessen, frambozen, wilde bramen en rijpe pruimen waardoor een complex boeket ontstaat samen met de balsamische accenten van het vat: vanille, kruidnagel, koffie, karamel en brioche. Zeer smakelijk in de mond, waarbij de kenmerkende klassieke textuur van het merk tot uiting komt. Fris, levendig en evenwichtig, met aangename zoete tannines. Doordat de wijn lang op fles wordt gerijpt, worden we beloond met een grote complexiteit en elegantie die typerend is voor deze
Lekker bij
Bijzonder aan te bevelen bij alle soorten vlees, stoofpotjes, gekruide vis en desserts met chocolade of rode bessen. Ideaal om te drinken na het eten.
Bewaarpotentieel
7 jaar
Schenken op
16-18°C
Alcoholgehalte
14,5% vol.

OVER LA RIOJA ALTA

Grupo La Rioja Alta weet met meer dan 125 jaar kennis en ervaring op de teller hun klassieke stijl moeiteloos te verweven met moderne technologie, om jaar na jaar een ongekende kwaliteit neer te zetten. Dit prestigieuze wijnhuis is dan ook een van de grootse en internationaal meest bekende van de populaire Rioja wijnstreek.

Lees meer