Tenuta Valleselle Garda Bianco DOP

Witte wijnen
Italië
Garganega, Trebbiano, Chardonnay
75 cl
Karakteristieken
KLEUR: Strogeel met lichtgroene tinten AROMA: Fruitig aroma, met een vleugje tropisch fruit waaronder ananas en lichte florale tonen SMAAK: Harmonieus en krachtig
Lekker bij
voorgerechten, visgerechten en gevogelte
Schenken op
8-10°C
Alcoholgehalte
12,5%


In het hart van de pittoreske streek Garda, ligt een plaats waar de wijngaarden anders zijn dan alle andere omdat ze niet alleen in de zon baden maar ook binnen de zoete omarming van het Gardameer liggen, een unieke plaats vol met mineralen en met een bijzonder microklimaat wat een vruchtbare grond oplevert, perfect voor de Garganega en Trebbiano druiven. De druiven worden geteeld met zorg en passie en de essentie van de Gardastreek wordt overgebracht naar elke sappige sun-kissed druif. Hier is Cantina Tinazzi gelegen, een wijnmakerij als geen ander. Tussen de glooiende heuvels en de rustige wateren wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in de wijngeschiedenis van de familie Tinazzi: het verhaal van Garda Bianco DOP

OVER CANTINE SAN GIORGIO

Het historisch wijnhuis op het grondgebied van Salento; Cantine San Giorgio bestaat al sinds 1962.

In 2011 kreeg het een extra duwtje in de rug toen de familie Tinazzi besloot erin te investeren om zo de lokale wijnproductie te verhogen.

Cantine San Giorgio wordt sindsdien als een van de meest interessante wijnregio’s van Italië beschouwd, mede door de toewijding van de familie aan het telen van de druiven en het produceren van kwaliteitswijnen. 

Momenteel gaat het nog steeds om een familiebedrijf dat gemanaged wordt door Gian Andrea, de zoon van de oprichter, en zijn kinderen Giorgio en Francesca. Zij zetten dit ambitieuze, voortdurend groeiende project verder.  

Lees meer