Château du Seuil - Rosé

Rosé wijnen
Frankrijk
Côtes de Provence
Syrah, Cabernet Sauvignon, Grenache, Rolle
75 cl
Karakteristieken
Mooie licht zalmroze kleur, stralend en helder, en een florale neus die neigt naar de frisheid en finesse van een boeket roze rozen. Evenwichtig en delicaat in de mond met aroma’s van wilde aardbei en Napoleonkers. Lange afdronk.
Lekker bij
Deze Château du Seuil rosé kan op zichzelf gedronken worden als aperitief of bij gegrild vlees en mediterrane gerechten.
Alcoholgehalte
13% vol.

OVER CHÂTEAU DU SEUIL 

Het 300 hectare grote domein strekt zich uit over de top van de Trévaressehellingen. Je hebt hier een prachtig uitzicht dat zich uitstrekt van de Montagne Sainte Victoire in het oosten tot de Middellandse Zee in het zuidwesten.

Het domein concentreert zich met name op de ontwikkeling van zijn 62 hectare wijngaarden, die volledig onder de herkomstbenaming Coteaux d’Aix-en-Provence vallen.

Château du Seuil, gelegen in het Puyricard-gebied, ontwikkelt wijnen met een uniek karakter, die behoren tot de beste wijnen van de Provence. De wijngaarden bevinden zich op het Puyricard-plateau tot de top van de Trévaresse, op een hoogte tussen 350 en 450 meter. Hier profiteren de wijngaarden van Château du Seuil van de zon en een bijzonder gunstig en divers terroir voor het telen van druiven. De bodem is er droog en bevat een filterende kalksteengrond. Het klimaat is droog en heet in de zomer, maar ’s nachts is het er koel. In de Provence heerst een permanente en de weldadige Mistral-wind die het risico op ziektes
bij de druiven vermindert.

Chateau Du Seuil

Lees meer