Cruz del Castillo - Reserva

Rode wijnen
Spanje
D.O. Rioja
Tempranillo, Graciano
75 cl
Karakteristieken
KLEUR: Violet robijnrode kleur met gemiddelde intensiteit. GEUR: Intense aroma's van rijp donker fruit. Veroudering brengt balans en een fijn boeket, waar zowel rijp fruit als kruidige aroma's kunnen worden gewaardeerd. SMAAK: Een volle wijn met kruidige, vanille en eikachtige tonen. Uitstekende complexiteit en finesse. Soepel en elegant in de mond met een volle, zeer expressieve en elegante afdronk.
Lekker bij
Een ideale begeleider van gegrild vlees en wild, maar ook bij tapas zoals Iberisch vleeswaren en sterke kazen. Dit is een pure wijn. Daardoor kan er bezinksel in zitten. Decanteren wordt aanbevolen.
Bewaarpotentieel
2-3 jaar
Schenken op
15-16°C
Alcoholgehalte
14% vol.

OVER CRUZ DEL CASTILLO

Kwaliteit begint in de wijngaard

Cruz del Castillo is vernoemd naar het kasteel aan de voet van de bergketen Sierra de Cantabria in het gebied dat grenst aan de wijnstreek Rioja. Rioja is onze eerste en laatste bestemming, het is de plek waar Bruno Kessler de ervaren en innovatieve wijnmaker Vincente ontmoette. Gebaseerd op hun gedeelde filosofie: "Kwaliteit begint altijd in de wijngaard", creëerden ze samen een nieuw wijnverhaal: de exquise Crianza, Reserva en Crianza Blanco wijnen van Cruz del Castillo.

Lees meer