Cruz del Castillo - Crianza

Rode wijnen
Spanje
D.O. Rioja
Tempranillo
75 cl
Karakteristieken
KLEUR: Morello-kersenrood met accenten van violet. GEUR: in de neus drukt het aroma's van rijp fruit en een zachte, fijne afdronk uit. SMAAK: Een goede balans tussen de levendigheid en fruitigheid van de dominante variëteit dankzij de rijping op eikenhout. Vol in de mond, met zachte maar goed gestructureerde tannines, rond, lang en met een fijne afdronk.
Lekker bij
Een ideale begeleider bij gegrild vlees, varkensvlees, kipgerechten, maar ook bij sterke kaas of tapas. Dit is een pure wijn. Daardoor kan er bezinksel in zitten. Decanteren wordt aanbevolen om het volledige potentieel te benutten.
Bewaarpotentieel
2-3 jaar
Schenken op
15-16°C
Alcoholgehalte
13,5% vol.

OVER CRUZ DEL CASTILLO

Kwaliteit begint in de wijngaard

Cruz del Castillo is vernoemd naar het kasteel aan de voet van de bergketen Sierra de Cantabria in het gebied dat grenst aan de wijnstreek Rioja. Rioja is onze eerste en laatste bestemming, het is de plek waar Bruno Kessler de ervaren en innovatieve wijnmaker Vincente ontmoette. Gebaseerd op hun gedeelde filosofie: "Kwaliteit begint altijd in de wijngaard", creëerden ze samen een nieuw wijnverhaal: de exquise Crianza, Reserva en Crianza Blanco wijnen van Cruz del Castillo.

Lees meer